Bokning

Föreningen har ett boknings- och låssystem från företaget Aptus för ökad säkerhet och tillgänglighet. Systemet innefattar tvättstuga, föreningslokal och bastu.

Dörrar till dessa utrymmen öppnas med hjälp av en nyckelbricka. Varje lägenhet har fått 2 st brickor. Bokningen kan göras antingen på bokningstavlan i tvättstugan, här på hemsidan eller med hjälp av en app i din smartphone. Bokningar gjorda på bokningstavlan i tvättstugan syns på Internet och i din telefon, och vice versa.

Lägenhetsinnehavaren ansvarar för sina brickor och är ansvarig för att överlåta samtliga till köpare vid eventuell försäljning av bostaden. Det är viktigt att anmäla till styrelsen om en bricka är borttappad, så att vi kan spärra den i systemet och beställa en ny. Detta för att förhindra att obehöriga får tillgång till våra gemensamma lokaler. En ny bricka kostar 250 kr och bekostas av lägenhetsinnehavaren. Behöver du en extra bricka går detta att beställa. Kontakta då IT ansvarig i styrelsen, i första hand per mejl  eller på telefon kvällstid. (Kontaktinfo. finns under ”Styrelsen”)

Bokningsregler

Tvätt

 

Man får boka endast ett tvättpass åt gången och bara för en månad framåt. Så fort du använt ditt tvättpass, så kan du boka ett nytt. Om du inte kommer till tvättstugan och startar ditt pass inom 30 minuter från passets start, så blir passet automatiskt bokningsbart för andra. Passet förblir dock ditt så länge ingen annan bokar. Dörren till tvättstugan öppnas med nyckelbrickan. Dörren går att öppna oavsett om du har bokat ett tvättpass eller inte. Skulle du glömma kvar dina kläder så kan du alltid komma in. ”Torktimmen” efter ditt 3-timmars pass finns kvar.

‼ Tänk på att du måste ha en bokad tid för att kunna tvätta.

!! Kommer du till tvättstugan en stund innan ditt pass börjar, så måste du tänka på att aktivera ditt pass. Detta gör du vid tvätt-tidens start genom att gå ut och öppna dörren med din bricka. På så sätt vet systemet att du använder din tid.

Bastu

 

Man får boka två bastupass i förväg. Ingen övre gräns finns på hur många gånger per månad man får basta.

Lokal

 

Man får hyra lokalen 7 dagar i rad och sammanlagt 14 dagar per år. Behöver man hyra under en längre period så får man höra av sig till styrelsen. Man hyr lokalen från 11:00 till 10:59 följande dag. Tänk på att din nyckelbricka öppnar dörren endast under den bokade tiden. Kostnad per dygn är 200 kr. Avgiften debiteras i efterskott tillsammans med månadsavgiften till föreningen. Man får avboka lokalen senast ett dygn innan utsatt tid. I annat fall debiteras man full avgift.

Här hittar du reglerna som du skall följa när du hyrt lokalen: 

  Regler för lokalen (342,9 KiB, 587 hits)

‼ Dörren till lokalen låses när du stänger den. Tänk därför på att ha din nyckelbricka på dig, så att du inte låser ut dig själv. En bra regel är att alltid ha en bricka liggande hemma.

Betalningsinformation
Belopp: 200 (per dygn)
Kommer att debiteras i efterskott i samband med månadsavgiften.

Bokning sker på följande 3 sätt:

Bokningstavla i tvättstugan

En enkel manual finns med i den informationsfolder som delades ut till medlemmar. Du kan även ladda ner den här:

  Information om Renovering av loftgångar (618,1 KiB, 127 hits)

Webbokning

Klicka på nyckelhålet

Användarnamn och lösenord hittar du i kuvertet som delades ut tillsammans med nyckelbrickorna. Om du har tappat eller glömt bort användarnamn och lösenord så går det bra att kontakta IT ansvarig i styrelsen, för att få det på nytt.

Smartphone

Installera appen ”Bokning” av Aptus Elektronik AB på din smartphone. Installera apparna via App Store eller Google Play.

I fältet adress fyller du i följande: http://goteborgshus42.aptusdns.se/aptusportal
Användarnamn och lösenord är samma som för webbokning.

  •  

    dsc_2093


  • Alla nyheter


  • Kategorier

  • Logga in